Werkgroep Hervormd Almkerk

De werkgroep is een schakel tussen gemeenteleden, met extra aandacht voor de oudere gemeenteleden, en de predikant en ambtsdragers. De Werkgroep Hervormd Almkerk is ontstaan uit de HVD (Hervormde Vrouwen Dienst) en valt onder de verantwoordelijkheid van de diaconie.

Eén van de belangrijkste activiteiten is het op bezoek gaan bij oudere en alleenstaande gemeenteleden, in het teken van omzien naar elkaar. Ongeveer eens per 8 weken.

Wanneer komt er verder iemand bij u op bezoek?

• Bij een verjaardag vanaf 75 jaar
  • Thuiskomst uit het ziekenhuis
  • Kraambezoek
  • Huwelijksjubileum
  • Nieuwe leden
  • Ook wordt er desgewenst een bezoek gebracht aan langdurig zieken na overleg met de predikant of de ouderling.

Ouderenmiddagen
Drie keer per jaar wordt er een ouderenmiddag georganiseerd. Eén daarvan samen met de Gereformeerde kerk, meestal de kerstmiddag.

Paasgroet
Zaterdag voor Pasen wordt een paasgroet gebracht bij alleenstaande en oudere gemeenteleden vanaf 70 jaar. De gemeenteleden die in het ziekenhuis verblijven, worden deze dag met een paasgroet bezocht door een diaken.

Vind je het leuk om bij andere gemeenteleden op bezoek te gaan en/of houd je van organiseren? Je bent van harte welkom om mee te doen in de werkgroep!

Namens de werkgroep
Jenneke van Breugel