Catechese

Eťn van de vormen waarin we als gemeente de jongeren onderwijzen in het geloof en hen willen leiden tot een persoonlijke keuze voor Jezus Christus, is de catechese.

We willen op de catechisaties met de jongeren van de gemeente nadenken over allerlei onderwerpen die te maken hebben met geloof en kerk en het dagelijkse leven.

De catechisaties worden in de regel gegeven in de tijd tussen de opening van het winterwerk (tweede helft september) en Palmzondag.

Voor de jongeren vanaf twaalf jaar zijn er verschillende mogelijkheden om catechese te volgen. Wat betreft de gewone catechisaties het volgende:

Op maandagavond zijn er de volgende groepen:
1 om 18.30 uur jongens en meisjes van 12 en 13 jaar.
2 om 19.15 uur jongens en meisjes van 14, 15 en 16 jaar.
3 om 20.00 uur jongens en meisjes van 17 jaar en ouder.

Op dinsdagavond zijn er nog twee mogelijkheden:
1 om 18.30 uur jongens en meisjes van 12 en 13 jaar.
2 om 19.15 uur jongens en meisjes van 14, 15 en 16 jaar.

Alle catechisaties worden in de Almhof gegeven.

Wat betreft de belijdeniscatechisatie: deze wordt in de regel op maandagavond gehouden, meteen na de gewone catechisaties. Ieder die belijdenis van het geloof wil afleggen, maar ook ieder die dat nog niet zeker weet, maar wel graag met een gemotiveerde groep jongeren ( en ouderen) over allerlei zaken van het geloof wil nadenken, is daar van harte welkom.

Als u of jij er behoefte aan hebt, hier van te voren nog eens een gesprek over te hebben, kunt u /jij contact opnemen met Ds. GJ. Wolters. predikant@hervormdalmkerk.nl