Kindernevendienst

Een groot aantal kinderen bezoekt iedere zondagochtend de kindernevendienst. Elke zondag vertelt de leiding, zo mogelijk interactief, een Bijbelverhaal (uit de methode ĎVertel het maarí) en er wordt gezongen. Naast het vertellen en zingen zijn we met de kinderen ook op verschillende manieren creatief bezig, dit alles binnen het kader van de verkondiging van de Blijde Boodschap.

De kinderen van de groepen 3 t/m 8 hebben kindernevendienst tijdens een gedeelte van de kerkdienst. Zij verlaten op aanwijzing van de voorganger voor de schriftlezing de kerkdienst en komen voor het kinderlied weer terug in de dienst.

Doop/bijzondere diensten.
Deze diensten zullen het hele jaar door met de kinderen in de kerk gevierd worden. Wanneer er door de kinderen een bijdrage geleverd wordt, is dit vaak in de vorm van het zingen van een lied. Dit wordt tijdens de kindernevendienst/zondagsschool ingestudeerd.
Bij bijzondere diensten (opening/ sluiting winterwerk, belijdenisdienst, gezinsdiensten enz) zitten de kinderen bij hun ouders in de kerk.

Groepverdeling
Groep3/4 van de basisschool. Zij zitten in de tuinkamer.
Groep5/6 van de basisschool. Zij zitten in de Almzaal.
Groep 7/8 van de basisschool. Zij zitten in de kelder,

KND groep 7/8.
KND groep 7/8 werken met de methode On track. (op weg). In het eerste deel van deze methode worden verhalen uit het oude testament behandeld. Het Bijbelgedeelte wordt nader uitgediept d.m.v. vragen en opdrachten. Alle kinderen hebben een eigen boekje. Dit blijft op de KND tot het einde van het seizoen. Zij nemen dus geen werkjes mee de kerk in. Elke keer krijgen de kinderen kaartjes mee "om te onthouden" en om te "doen". Door deze kaartjes weet u als ouders wat er gedaan is op de KND en kunnen de kinderen ook in de week nog bezig zijn met het bijbelgedeelte.

Momenteel zitten wel in het Focus-traject. De kinderen zullen tijdens de Focus-diensten met bijpassend materiaal werken.

Heeft u nog vragen over zondagsschool of wilt u de kindernevendienst eens een keer bijwonen, neemt u dan contact op met de jeugdouderling.

Contactpersoon: Maikel Honkoop, jeugdouderling@hervormdalmkerk.nl